התקנת גנרטורים

התקנת גנרטורים עסק למקצוענים

התקנת גנרטורים צריכה להיעשות אך ורק על ידי מתקינים מקצועיים בעלי תעודת חשמלאי מוסמך ובעלי ניסיון בהתקנה של דיזל גנרטורים. מהלך ההתקנה הינו תהליך מורכב שכולל אספקטים רבים וחייב להיעשות תוך דיוק מרבי והקפדה על נהלי בטיחות ובהתאם לתקנים הקובעים את הנורמה של התקנת גנרטורים נכונה.

מהם מרכיבי הגנרטור?

הגנרטור הינו מנוע הממיר אנרגיה מכנית לאנרגיה חשמלית זמינה לשימוש. דיזל גנרטורים כוללים מספר מרכיבים שיחדיו פועלים כמערכת שלמה להפקת חשמל: מנוע, מחולל, רדיאטור, לוחות חשמל ולוח פיקוד.

תהליך התקנת גנרטורים

תהליך התקנת גנרטורים מתחיל תמיד בהעמדת הגנרטור בחדר. מיקום עבור התקנת גנרטורים נבחר בקפידה ותוך התחשבות בגודלו של הגנרטור. על פי הנחיות הבטיחות חובה להשאיר מרחק של מטר בין הגנרטור לבין קירות החדר מ-3 צדדים (במידה ומדובר בגנרטור מעל 50 KVA) או מ-2 צדדים במידה ומדובר בגנרטור מתחת ל 50 KVA). יתרון של התקנת גנרטורים באופן זה טמון גם בגישה נוחה לגנרטור לצורכי תחזוקה שוטפת.

התקנת גנרטורים כוללת התקנת מערכת קירור לגנרטור

מרכיב גנרטורים מוסמךהתקנת גנרטורים צריכה להתבצע בחדר מאוורר היטב, שכן הגנרטור צורך אוויר לצורך שריפה וזקוק לאוויר זמין לקירור אפקטיבי של המחולל ושאר מרכיבי הגנרטור. זרימת אווירה תקינה מתרחשת כאשר הוא נע מכיוון המחולל לכיוון המנוע וממשיך לכיוון הרדיאטור.

בכדי להבטיח אוויר זמין עבור הגנרטור יש צורך בהתקנת כונסי אוויר בתוך המבנה או החדר בו מותקן הגנרטור. מטרתו של הכונס היא להוביל את האוויר החם שנפלט מהמערכת אל מחוץ למבנה. את כונס האוויר מתקינים בדרך כלל בין הרדיאטור לבין קיר המבנה.

מתקין גנרטורים מוסמך ומקצועי יוכל לזהות האם ספיקת האוויר בחדר הינה אופטימאלית. במקרה של ספיקת אוויר בעייתית, יוכל המתקין למצוא פתרון חלופי. למשל, על ידי ניתוק בין הרדיאטור לבין המנוע ומיקומו של הרדיאטור במיקום אחר בחדר בו ספיקת האוויר תהיה טובה ביותר. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי פעולה זו כרוכה בהתקנת מרכיבים נוספים עבור הגנרטור: מנוע חשמלי לגנרטור, משאבה לסחרור מי קירור, צנרת מים הלוך וחזור בין המנוע לגנרטור ועוד.

בשביל לשפר את אוורור חדר הגנרטור ניתן להיעזר במאווררים נוספים שיותקנו בתוך המבנה. מאווררים אלו יוכלו למנוע מהגנרטור להתחמם יתר על המידה ויבטיחו את תפקודו המיטבי.

השתקת חדר גנרטור

בהרבה מקרים התקנת גנרטורים כוללת התקנה של מערכות השתקה והחרשה. מערכות אלו נועדו להחריש את רעש המנוע ולהפוך את השהייה בסביבת הגנרטור לנעימה יותר. בין הפתרונות להשתקת חדר גנרטורים נמנים: התקנת קוליסות השתקה, טיפול בכניסות ויציאות אוויר של מערכת אגזוזים, התקנת אגזוז ראשוני ומשני, התקנת בולמי זעזועים (מותקנים בין המנוע או המחולל לבין השסי וגם בין השסי של הגנרטור לבין הרצפה), התקנת ציפוי קירות ודלת אקוסטית.

התקנת מערכת פליטת גזים

יש לדאוג למערכת פליטת גזים אפקטיבית עבור הגנרטור שכן גנרטור דיזל, בדומה לכלל מנועי דיזל, פולט לסביבה גזים רעילים. אגזוז משני מתאים עבור התקנת גנרטורים הפועלים על תדרים נמוכים עד 1000 HZ. אגזוז משולב מתאים לתדרים של עד 8000 HZ.

בתהליך התקנת גנרטורים מערכת פליטה יכולה להיות אופקית או אנכית. מה שיש לשים לב אליו זוהי מידת הלחץ המקסימאלי אשר מערכת פליטת הגזים יכולה לעמוד בו ללא ירידה בהספק המנוע. בתהליך התקנת גנרטורים יש לקחת בחשבון את אורך הצנרת, מספר הזוויות, סוג המשתיק ולוודא שלחץ הנוצר במערכת אינו עולה על הלחץ המורשה על ידי יצרן המנוע.

התקנה של מערכת דלק להזנת גנרטור

וכמובן לא לשכוח להתקין לגנרטור מערכת דלק והזנה. המערכת כוללת את שלל הצינורות, פתחים, ברזים, מצופים, שעונים ורגשים – כל אלו מאפשרים זרימה של דלק אל הגנרטור ובקרה של הזרימה זאת.

התקנת מערכות היקפיות בחדר הגנרטור

להשלמת תהליכי התקנות גנרטורים יש להתקין בחדר שילוט, לחצני חירום, מנורות תקלה, אוזניות, מערכת כיבוי אש, נקודות מאור ותאורת חירום, בתי תקע, לוח שירותים (מטען, גוף חימום, תאורה, מערכת משאבות וכו').

כאמור, התקנת גנרטורים זוהי מלאכה למקצוענים בלבד. שמרלינג גנרטורים מספקת שירותי התקנה מקצועיים על ידי מיטב המומחים בתחום: חשמלאים, מכונאים וטכנאים של החברה שעומדים לשירותכם בכל עת. חייגו 08-9210080

למדריך מלא בנושא לחץ כאן

כמה דלק צורך גנרטור